Härliga bilder från historiens surfande som har en tusenårig historia, men tog riktig fart på 1880 talet. Kalifornien var platsen som hade rätt vågor. Man tillverkade brädor av redwoodträ och var förmodligen de första som surfade vid det amerikanska fastlandet.

Den moderna surfingens fader Duke Kahanamoku var 22 år gammal när han simmade os 1912 och var oslagbar fram till 1924, 34 år gammal. Han blev en ambassadör för surfandet.

När väl konsten att surfa väl fick sitt fäste i USA så ficksporten många så kallade waterman. En waterman simmar, surfar och fiskar, bor på stranden. Allt blir till en livsstil.

På 50-talet fick sporten en ny tändning och betraktas som en rebellisk sport, med ganska udda utövare där livet på stranden var det som gällde långt bort från samhällets faror.

På 60-talet började man på allvar att tävla inom sporten vilket många menade stred mot surfingens idé. Laid back skulle man vara och det skulle vara gratis tillgång till havet och vågorna.

Vi har sammanställt en samling av bilder från 1880 fram till slutet 60 tal som har blivit en av våra mest uppskattade vintage posters som nu säljes under benämning surfing/posters/vintage, dessa finner ni på poster!